Bakverk og oppskrifter

Pavlova i langpanne

Denne kaken ble laget da min sønn hadde bursdag.
Han skulle ha den med på jobben. :-)

Oppskrift:

9 eggehviter, romtempererte
1,5 ss Balsamiko

525 gr sukker
1,5 flate ss maisenna
1,5 ts vaniljesukker

Sett stekovnen på 250 gr
Dekk langpanna med bakepapir.

Start med å viske eggehvitene til hardt skum, i en helt ren bolle.
Ha i Balsamiko mens du visker.

Bland sukker, maisenna og vaniljesukker,
og tilsett det litt etter litt i eggehviten, mens du fortsatt visper.
Når massen er blank, smidig og fast, har du den i langpanna.
Hold av litt, for å sprøyte topper langs kantene, etter at du har dekt langpanna.

Senkt tempersturen i steikovenen til 100 gr. og sett inn langpanna nedest i ovnen.
Stek i ca 2 timer.
La den avkjøles inne i stekovnen.
Jeg bruker å la den stå over natta.

FYLL

Her bruker jeg 2 pakker vanilje kakefyll for koking
og 2 pakker kremfløte
.

Kok kakefyllet som beskrevet på pakningen og avkjøl.
Pisk opp kremfløten og pisk forsiktig inn vaniljekremen.
Bre kremen over marengsbunnen og pynt med den frukt og bær som du liker.
Jeg har brukt: Kiwi, jordbær, bringebær, mango og blåbær.

Til rund kake bruker jeg:

6 ggehviter
1 ss Balsamiko
350 gr sukker

1 flat ss maisenna
1 ts vaniljesukker

1 pk kremfløte
1pk vaniljefyll.


#Pavlova #Kake #Oppskrift #Vaniljefyll #Balsamiko #Kremfløte
#Maisenna #Baking #Kiwi #Mango #Blåbær #Bringebær #Jordbær

Skumkake med overraskelse til 17. Mai

For ei tid tilbake kom jeg over bloggen bykajagun

Hun hadde laget en kake som så fantastisk god og flott ut.
Tenkte da at DEN må jeg prøve å lage. :-)

Den heter skumkake med overraskelse.

Den tar litt tid å lage, så  var greit å lese oppskrifta godt først.
Kaka ble ferdig i dag, men skal ikke spises før i morgen.
Gleder meg til å smake den.
Slik ble resultatet mitt. :-)



Det som trengs til denne kaka er:

100gr Smør
250gr Sukker
2 Egg
1,5 dl mel
2 ss kakao
1 ts vaniljesukker
2 ss traktet kaffe
+
4 eggehviter
3 dl sukker
1 ts vaniljesukker
6 gelatinplater
1 dl kokende vann
+
100-150 gr sjokolade
1 ss kaffe
2 ss smør

( det siste brukte jeg ikke, da jeg laget egen sjokolade)

Fremgangsmåte finner du HER hos bykajagun.
Der vil du også få se hva som er overraskelsen. :-)

 

#Skumkake #Overraskelse #Kake #Bake #Brownie #Oppskrift

Oppskrift på sprøe (glutenfrie) knekkebrød

I dag har jeg laget flere posjoner med knekkebrød.

Har alltid sagt at jeg blir ikke mett av å spise knekkebrød,
men det blir jeg av disse som man enkelt lager selv.

Har prøvd forskjellige oppskrifter, men syntes alle ble for harde.
Jeg vil ha sprøe knekkebrød og det er disse. :-)

 

SPRØE KNEKKEBRØD

2,5 DL HAVREGRYN
2 DL SOLSIKKEKJERNER
2 DL LINFRØ
2 DL SESAMFRØ
1,5 DL GRESSKARKJERNER
2 TS MALDONSALT
2  TOPPA TS URTEKRYDDER
1 TS FIBERHUSK
7 DL VANN

Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett vannet og rør godt.

Sett ovnen på 200 grader varmluft og la røra svelle til ovnen er varm.

Dekk 2 stekeplater med bakepapir og bre røra jevnt utover de to platene med en slikkepott e.l.
Strø over ekstra med urtekrydder og Maldonsalt
(Dette kan sløyfes)

Sett begge platene inn i ovnen. Nederst og i midten.
Steikes i 15min. Ta platene ut og del opp til passe størrelser på knekkebrødene, med et pizzahjul e.l

Skru ned varmen til 175 grader varmluft og sett platene inn igjen.

Stekes nå i ca 35 min. Det er stor forskjell på ovnene, så følg med og ta de ut når du kjenner de er spøe.

Knekkebrødene avkjøles på rist.
Lykke til og nyt knekkebrødene.

 

#Knekkebrød #Glutenfri #hjemmelaget #Oppskrift #Fiberhusk #Gresskakjerner #Solsikkekjerner #Maldonsalt #Urtekrydder #Sesamfrø #Linfrø

1.Mai-rullekake

I dag har jeg laga rullekake som vi skal kose oss med i morgen.

Her i huset er vi veldig glad i marsipan, så det ble rullekake med marsipan både inni og uttapå. :-)

OPPSKRIFT PÅ RULLEKAKE

4 egg
175 gr sukker
75 gr hvetemel
60 gr potetmel
1/2 ts bakepulver

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.
Sikt mel, potetmel og bakepulver og vend det forsiktig inn i røren med en slikkepott.
Ha røren i en langpanne (30x40 cm) dekket med bakepapir.
Stekes midt i ovnen i 6-8 min, på 220 grader.
Legg et kjøkkenhåndkle på benken og strø ett tynt lag med sukker på.
Ta ut kaken og hvelv den på kjøkkenhånkleet.
Ta forsiktig av bakepapiret.
Skal du ha bare syltetøy i kaken, kan du smøre syltetøyet på mens den er varm.
Skal du ha krem i den, må du vente til den er kald.
Avkjøl den med langpannen over.
Begynn å rulle  kaken i den nærmeste enden. Bruk kjøkkenhåndkleet til å hjelpe til med å få rullet hele kake.
Pass på at kanten kommer under kaken.

Du kan fylle rullekaken med det du liker best.

Inni min kake er det jordbærsyltetøy, marsipan i skiver og krem.
Pyntet den med ett tynt lag med krem og enda mer marsipan.

Pyntingen var det som tok lengst tid, men så morsomt. :-)

Ha en fin 1.Mai i morgen!

Lyst å lage pølsehorn?

Her er pølsehorn som er blitt laget her i huset.

Oppskrift kommer her:

32 stk pølsehorn

1 kg hvetemel
ca 7 dl lunket veske  (vann/melk eller blandet)
1 pk gjær
1 ts salt
2 ts sukker
1 ts bakepulver
Litt olje.

Bland det tørre, ha i oljen og den lunka vesken til passe deig. Deigen skal slippe bollen.

Heves til dobbel størrelse.

 

16 grill pølser (deles i to)
Raspet kvitost
ketchup
All Round krydder ( eller bruk det krydderet du liker)
Chilli krydder ( sløyfes for mildere smak)

 

Etter deigen er ferdig hevet, deles den i 4 like store deler.
Kjevle delene ut til en runding
Del den i 8 deler med en pizzaskjærer

Ha litt ketchup på den bredeste enden,
strø på litt av krydderet
og litt revet ost.
Legg på en halv pølse og rull den godt sammen som et horn.

Legges på  plate med bakepapir.

Etterheves godt.

Sett steikovnen på 225 grader

Når de er ferdig etterhevet
pensles hornene med egg og melk.
Ha på litt raspet ost
og strø litt allround krydder over.

Stekes midt i ovnen i 12-15 min.

Avkjøles litt før de nytes. :-)

Lykke til!

Snickerskake



I dag var det Snickerskake som ble laget. Er vel egentlig mer konfekt enn en kake. God er den værtfall. :-)

Oppskrift Snickerskake.

2 1/2 dl lys sirup
1 dl sukker
1 dl kokosmasse
1 gl peanøttsmør

Varmes i kjele til det blir flytende

1 l kellogs spesial ( hvit pakke m/stor rød K)
1 ts vaniljesukker

Blandes med det varme.
Dekk en langpanne med bakepapir
Press massen ut i pannen og la det stivne.

Fyll:
250 gr lys sjokolade
2 ss soyaolje

Varmes eller smeltes
Haes på kald kake
Sett den kaldt
Skjæres i passende konfektbiter, når sjokoladen er stivnet.

Må oppbevares kaldt.

Blir mer en det dere ser på bildet. :-)

Lykke til! :-)

Rundstykker



Da var rundstykkene kommet i fryseren. :-)

Oppskrift på disse rundstykkene.

2 kg hvetemel
1 ss salt
2 pk tørrgjer
2 egg
50 gr margarin (smelta)
ca 1 liter melk, eller til passe deig. (lunkes) Kan også byttes ut med vann.

Bland det tørre. Ha i melk og smør og bland sammen. Heves godt.

Rull ut rundstykkene, legg de på bakepapir på plate. Heves veldig godt før de pensles med egg blandet med egg.
Steikes på 200 grader, midt i ovenen til de er gyldenbrune.

Nytes med godt pålegg.. :-)

Lykke til!

Gulrotrundstykker



I dag har jeg laget en dobbel porsjon deilige gulrotrundstykker. Oppskriften på disse fant jog hos Greta tidligere.. Har laget mye av disse. Er fantastisk gode.

Oppskrift på gulrotrundstykker:

4 1/2 dl lunka vann
1 1/2 - 2 dl appelsinjuice
2 pk tørrgjær
3 store gulrøtter. Ca 5 dl raspa
1 sammenpisket egg
1/2 dl olje
2 ts salt
3 dl solsikkekjerner
5 dl sammalt hvete grov
1 dl kruskakli
Hvetemel til passe deig. Den skal slippe bollen.

Hev til dobbel størrelse. Kjevle ut deigen og skjær den opp i trekanter, eller den formen du vil ha.
Bruk gjerne pizzaskjærer.

Heves godt.

Pensle med sammenpisket egg, med litt melk i. Strø med solsikkekjerner. Steikes ved 225 grader i ca 12 min. midt i ovnen.

Lykek til! :-)

Rengakake, dagens bakst.



Som dere ser, så har eg baka rengakaka i dag. Dette er den fine varianten, da det er det som blir spist her i huset.

Legger ved oppskriften jeg brukte. Den er til grov rengakake, men bare å bytte ut byggmelet med hvetemel.

1 pose bygg mel (hvetemel)

250 gr margarin ( smuldres inn)

2 ss hornsalt

1 liter melk. (kald)

Hvetemel til passe deig.

Bland i hop og begynn å trill. :-)

Steikes ved 250-270 grader, midt i ovnen.

 

Lykke til!  :-)

 

 

akbhandy

akbhandy

46, Rana

Hei, jeg er en dame som har funnet masse inspirasjon på blogger og sider her på nett. Vil derfor legge ut bilder av det jeg lager, så kanskje jeg kan inspirere noen andre med det. Legg gjerne igjen en kommentar. Det er alltid morsomt å få tilbakemeldinger. Både ris og ros. :-) Noe du lurer på, så ta gjerne kontakt. akbhandy@hotmail.no Har også en salgsblogg, akbsalg.blogg.no, som du er velkommen innom.

Flag Counter

Kategorier

Arkiv

hits