I dag har jeg laga rullekake som vi skal kose oss med i morgen.
Her i huset er vi veldig glad i marsipan, så det ble rullekake med marsipan både inni og uttapå. 🙂
OPPSKRIFT PÅ RULLEKAKE
4 egg
175 gr sukker
75 gr hvetemel
60 gr potetmel
1/2 ts bakepulver
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.
Sikt mel, potetmel og bakepulver og vend det forsiktig inn i røren med en slikkepott.
Ha røren i en langpanne (30×40 cm) dekket med bakepapir.
Stekes midt i ovnen i 6-8 min, på 220 grader.
Legg et kjøkkenhåndkle på benken og strø ett tynt lag med sukker på.
Ta ut kaken og hvelv den på kjøkkenhånkleet.
Ta forsiktig av bakepapiret.
Skal du ha bare syltetøy i kaken, kan du smøre syltetøyet på mens den er varm.
Skal du ha krem i den, må du vente til den er kald.
Avkjøl den med langpannen over.
Begynn å rulle kaken i den nærmeste enden. Bruk kjøkkenhåndkleet til å hjelpe til med å få rullet hele kake.
Pass på at kanten kommer under kaken.
Du kan fylle rullekaken med det du liker best.
Inni min kake er det jordbærsyltetøy, marsipan i skiver og krem.
Pyntet den med ett tynt lag med krem og enda mer marsipan.
Pyntingen var det som tok lengst tid, men så morsomt. 🙂
Ha en fin 1.Mai i morgen!
mmmmmmm denne såg vidunderlig god ut :))
Denne ble utrolig flott 🙂
fruensvilje: Takk. Ja de som prøvesmaket skalkene før pyntinga syntes den var god. Skal smake på den selv i dag. Ha en flott dag.
Hekleri og Ra: Tusen takk. Joda ble vel grei den. :-))
du verden, kor flink du er:)) Den skal jeg prøve å lage til datterens bursdag. Så nydelig ut:))
Brigitte Kvarsnes: Tusen takk. Den ble ganske god. Den forsvant værtfall veldig fort. 🙂