Juleverksted 2

Julemus på ski.

Denne beskjedne julemusa er laget av: Kongle inni tubestrikk til kroppen, “pjysjkuler” til knappene, tubestrikk til lue, med “plyskule” til dusk, malte pastarør til armer, trepinner til skistaver, korkskive til trinse, halve ispinner til ski, valnøtt til hode, biter av kongle til ører, limpistol-lim til øyne og nese, farget svart med tusj og litt glitter.

Julejenta er laget av: Kongle til kropp, under nervøs-fløyel, “plysjkuler” til knapper, vattkule til hode,ull til hår, bomull til kraven, lue av tubestrikk, bomull til kant og ferdigkjøpte øyne, men kan også tegnes på. Inni har jeg laget til et stativ av streng, for at den skal kunne stå.

Denne stasen ble til etter jeg hadde hørt “på låven sitter nissen”.

Måtte jo bare lage nissen med julegrøten og de små musene. 🙂

Det som trengs til denne er: En treskive/lokk til plattformen, hasselnøtter piperensere og biter av kongle, til de små musene.Til nissen trenger du ei halv valnøtt med lim og ris, til grøtskål. Kongle, tubestrikk, piperensere, ull, trestikke og en liten bit kork. Også litt glitter. Limpistol må brukes.

 

Juleverksted

Har vært på juleverksted/formingskurs. Der fikk vi boltre oss i diverse stæsj og vi fikk lage forskjellige ting vi kan lage ilag med ungene. Og selvfølgelig vil jeg dele det her med dere. 🙂

Her er det to forskjellige varianter av noen hunder. De er jo ikke akkurat jul da, men syntes de var veldig søte.

Det somtrengs for å lage disse er: “Plysjkuler” ( det heter nok ikke det) piperenser til hale, Limpistol, glitter og slike halve gjenomsiktige perler.

Denne lille musa er laget av samme materiell som hundene. Men musa har sorte runde kuler til øyne.

Syngende pasta-engler til å henge på juletreet. 🙂

Til disse brukte vi pastarør til kroppen, makaroni til armene, pastasløyfe til vingene, lita vattkule til hode og litt ull til håret. Div stæsj kan brukes til pynt på håret. De er montert i hop med limpistol, penslet på hobbylim og strødde på glitter.

En jule-engel ble også laget.

Til denne brukte jeg: Kongle til kroppen, vattkule til hode, ull til håret, piperensere til armer, hodepynt og til lyset, nervøs-fløyel til kjolen og glitter til kroppen og pynten på kjolen.

 

 

Strikket nisselue

Denne nisselua er strikket i Cortina Soft og Funny effektgarn. Tovet ett par ganger i maskina på 30 grader og kortprogram. Strikket på pinner nr. 5,5.

Måtte strikke meg en lue som jeg skal bruke på jobb i barnehagen, når desember måned starter. 🙂

Har ikke mønster på denne lua. Prøvde meg frem. Dermed ble den litt vid i toppen, men det ordnet jeg med å hekle ett bånd som jeg knytte på. 🙂

Egenkomponert hekla lue

Denne lue er egenkomponert. Heklet i Eskimo.

Den ble litt spesiell, så tror ikke jeg kommer til å se noen som har lik lue som meg. 🙂

“Min handarbeids hule” 1.år. :-)

I dag er det 1. år siden jeg opprettet “Min handarbeids hule”  At det skulle bli over 11.000 besøkende  i løpet av ett år og Award, var vel aldri i mine tanker, da jeg og min sønn satt og lagde denne bloggen. Må bare få si tusen takk til alle dere som har vært innom bloggen min og alle dere som har lagt igjen koselige kommentarer.

En stor bukett

Til hver og en av dere. 🙂

Stå på! Fortsett og lage inspirerende blogger vi kan følge. 🙂

 

Bloggens Oscar-award

Har jaggu fått en award. 🙂

1. Tusen takk til  venkesstrikk det var koselig.

2.  Kopi av awarden                                                

3. Fortelle tre ting jeg liker å gjøre.

– Jeg liker å strikke og nå ettervært å hekle. 🙂 Når jeg strikker føler jeg at jeg slapper av og det er noe en trenger å gjøre i en travel hverdag. Det er en veldig god følelse når man har fått ferdig en ny ting og er fornøyd med den.

– Jeg liker å jobbe med barn. Nye utfordringer hver dag og ingen dager er like. 🙂

– Så liker jeg å smake på og prøve å lage mat fra andre land. Det finnes jo så mye spennende og god mat. 🙂

 

4. Velge ut fem bloggere som får awarden. Er jo så mange blogger med spennende innhold, men de jeg har valgt

ut til å få awarden er:

http://strikkepinnen.blogg.no/

http://hobbystuas.blogg.no/

http://imo4.blogg.no/

http://loppelill.blogg.no/

http://frufladseth.blogg.no/

Fortsett med å lage god blogg.   🙂

Strikka lue i fancy farge

Denne lua i fancy farge er strikket i Fritidsgarn. Den er tova lett i maskin, for å få litt mer hold.

Måtte jo lage  lue som matcher vottene jeg strikket tidligere. 🙂

Lue i brun tweed

Denne lua er strikket i Smart fra Sandnes. Strikket på pinner nr. 3,5.Fargen er brun tweed.

Kanten rundt er heklet i beige tweed.

For  litt forandring kan man knyte bandet bak.

Syns det ble litt orginalt jeg da. 🙂

 

Heklet brusboxkorkblomst

Ja som dere kanskje ser så har jeg heklet rundt brusboxkorker for å lage en blomst. Har brukt bomullsgarnet Kolibri fra Dale Garn. Garnet er så gammelt at jeg tror ikke det er å få tak i nå. 🙂 Heklekrok nr. 3 er brukt.

Heklet naturhvit lue

Heklet naturhvit lue. Hoveddelen er heklet i naturhvit Canto. Den nederste kanten er heklet i Alfa.

Synes den ble ganske stilig. 🙂

Den kan også brukes slik…..

Kule snørte strømper

Disse kule strømpene er heklet i Peer Gynt. Er ikke den som er så glad i å hekle, men da jeg så disse måtte jeg bare ta heklekroken fatt. Kommer sikkert til å lage flere i andre farger også. 🙂

Pastell på velurpapir

I går var jeg på formingskurs. Det var pastell som var på timeplanen. Ble ganske så svett og prestasjonsangsten presset på, da vi fikk beskjed om at det var portrett som var oppgaven. Er ingen tegner, så tenkte , jaja dette blir jo gøy. 🙂  Og det ble det faktisk ettertvært. Etter mange upassende gloser, frustrasjon og god veiledning fra kunstner`n sjøl, ble jeg ganske så fornøyd med resultatet. Gleder meg til å prøve mer.  Mitt første skikkelige pastell-bilde er tegnet med pastell-kritt på velurpapir. Sprayet med fixativ for å holde fargene på plass.