Som dere ser, så har eg baka rengakaka i dag. Dette er den fine varianten, da det er det som blir spist her i huset.
Legger ved oppskriften jeg brukte. Den er til grov rengakake, men bare å bytte ut byggmelet med hvetemel.
1 pose bygg mel (hvetemel)
250 gr margarin ( smuldres inn)
2 ss hornsalt
1 liter melk. (kald)
Hvetemel til passe deig.
Bland i hop og begynn å trill. 🙂
Steikes ved 250-270 grader, midt i ovnen.
Lykke til! 🙂
11 kommentarer
Her kjem ikke fram bilder,du sier begynn å trille,lager du kuler?? er dette småkaker:??
leirabestas: Ikke bilde? Det var rart. Kommer frem her hos meg.Er ikke småkaker nei, det er rengakaker. 🙂
Har aldri hørt om de kakene, spennende 🙂
venkesstrikk: Rengakaka er i hovedsak en bakst man lager i Rana. Flere har ettervært begynt å lage de. Er utrolig gode med hjemmelaga rulle på. 🙂
Dette har jeg ikke smakt, men det ser godt ut 🙂
Hei no kom bildet opp,du så lekre dei såg ut,trur eg må prøve disse:))
Mmmm….jeg vil og prøve din oppskrift,elsker rengakaka :o)
Endelig fant jeg en oppskrift på myke rengakaka! 🙂
Renate: Så bra, disse er supergode. Lykke til!
Hvor lenge skal de stekes?
Anonym: Til de blir gyldne. 🙂