Denne kaken ble laget da min sønn hadde bursdag.
Han skulle ha den med på jobben.
Oppskrift:
9 eggehviter, romtempererte
1,5 ss Balsamiko
525 gr sukker
1,5 flate ss maisenna
1,5 ts vaniljesukker
Sett stekovnen på 250 gr
Dekk langpanna med bakepapir.
Start med å viske eggehvitene til hardt skum, i en helt ren bolle.
Ha i Balsamiko mens du visker.
Bland sukker, maisenna og vaniljesukker,
og tilsett det litt etter litt i eggehviten, mens du fortsatt visper.
Når massen er blank, smidig og fast, har du den i langpanna.
Hold av litt, for å sprøyte topper langs kantene, etter at du har dekt langpanna.
Senkt tempersturen i steikovenen til 100 gr. og sett inn langpanna nedest i ovnen.
Stek i ca 2 timer.
La den avkjøles inne i stekovnen.
Jeg bruker å la den stå over natta.
FYLL
Her bruker jeg 2 pakker vanilje kakefyll for koking
og 2 pakker kremfløte.
Kok kakefyllet som beskrevet på pakningen og avkjøl.
Pisk opp kremfløten og pisk forsiktig inn vaniljekremen.
Bre kremen over marengsbunnen og pynt med den frukt og bær som du liker.
Jeg har brukt: Kiwi, jordbær, bringebær, mango og blåbær.
Til rund kake bruker jeg:
6 ggehviter
1 ss Balsamiko
350 gr sukker
1 flat ss maisenna
1 ts vaniljesukker
1 pk kremfløte
1pk vaniljefyll.
#Pavlova #Kake #Oppskrift #Vaniljefyll #Balsamiko #Kremfløte
#Maisenna #Baking #Kiwi #Mango #Blåbær #Bringebær #Jordbær
Nam <3DET er en god kake
Den så så deilig ut!
Min favoritt også.
den kaken ser skikkelig god ut,har aldrig smakt den eg )
Som sagtt aldrismakt den der, men vet at den kan lages i lavkarbo også. Burde vel prøve en gang. Såg deilig ut denne hvertfall.
Heisan:-) Ja denne kaken er min favoritt også og den er både sprø og litt seig så smelter på tungen og det er bare og nyte.-) Det er en kake som blir mye brukt i både dåp/konfirmasjon og bryllup så den er populær.
Og det er bare og fylle på med det en liker av frukt og bær på toppen.-)) Nam nam
frodith: Ja det er det
Andrea Ramstad Aatlo: Den ble værtfall borte. Bare brettet som kom i retur.
Siv Svanem: Den er bare supergod.
fruensvilje: Den et helt fantastisk. Er blitt en favoritt her i huset.
gretashobby: Den er bærre nydelig. Så den må du prøve ja.
Hobbystua: Ja den er skikkelig god. Den er blitt veldig populær til forskjellige tilstelninger. Enkel å lage også. Så kan jo bunnen lages i god tid i forveien, slik at det bare er å ha på fyllet og frukten/bærene.
Fikk du forresten svaret fra meg om duken? Fikk opp flere feilmeldinger, så ble litt usikker på om du fikk det.
Heisan.-) Ja jeg fikk melding fra deg at den var kommet frem og lagt på i bobilen:-)) supert dupert.-))